Vefat Haberi Yük. Mimar Levent Aksüt

Derneğimizin Onursal Üyesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi 1953 yılı mezunumuz, Yüksek Mimar Levent Aksüt’ün vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Cenazesi 11 Temmuz Perşembe günü öğle namazına müteakip İstanbul Zincirlikuyu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir.

Mezununuza Allahtan rahmet; ailesine, sevenlerine ve İTÜ camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

ÖZGEÇMİŞ

1930’da İstanbul’da doğdu. 1953’te İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1955’de sınıf arkadaşı Yaşar Marulyalı ile birlikte UMO Mimarlık Mühendislik Müteahhitlik ve Müşavirlik Limited Şirketi’ni kurdu. 1979 yılında USKON Uzay Sistem Konstrüksiyonları San. ve Tic. AŞ’yi kurarak Türkiye’ye ilk defa çelik prefabrike uzay kafes sistemini getirdi.

1955-2000 Yılları arasında yurtiçi ve yurtdışı mimari proje yarışmalarında çok sayıda derece ve mansiyon kazandı ve jüri üyeliklerinde bulundu. Birçok önemli yapıyı projelendirerek gerçekleşmesini sağladı. Ülkeye yeni giren teknolojilerin (Cam giydirme cepheler, strüktürel cam cepheler, tam otomatik otopark sistemleri) uygulanmasında öncü oldu. Mimarlar Odası’nın 30., 40. ve 50. yıl Onur Belgesi’ni aldı.

İTÜ Mezunları Derneği Onursal Üyesi 1998 yılında Türk Serbest Mimarlar Derneği İstanbul Şubesi’nin başkanlığını yürüttü. 2002 yılında bir grup meslektaşıyla kurduğu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin geçici yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. 2018’de Yapısal Çelik Derneği Onur Ödülü ile İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Mimarlığa Katkı Ödülü’nü aldı.